maandag 6 april 2015

Krachtige grondingsoefening om te aarden

De krachtigste grondingsoefening om te aarden, die past bij de 5de dimensie (hogerbewustzijn)

Ga even lekker zitten en probeer zo diep als je maar kunt adem te halen onderin je buik.
Stel je voor dat je een soort diafragma in het midden van de bal van je voeten hebt zitten die helemaal open gedraaid wordt, zoals bij een fotocamera. Maak dan de verbinding met het middelpunt van de aarde, en vooral het water van de aarde. (Jij bestaat zelf ook 80 tot 90 % uit water, dus dat resoneert.) En laat dan nog een derde buis in je inlevingsvermogen vanuit je eerste chakra naar het middelpunt van de aarde gaan.

Daar aangekomen leg je de buizen in een meer van aarde energie en nodig je het water uit via je voeten naar je knieën en dan in je bekken (de 3de buis gaat rechtsreeks je bekken in). Hier laat je het water circuleren je bekken in, daar wacht je even en dan vul jezelf er helemaal mee op, je blijft uitnodigen, ook naar je hart en dan laat je het er via je kruinchakra als een enorme fontein van energie uitspuiten. Zo groot als je zelf je aura wilt hebben, je mag ermee spelen om te kijken wat het met je doet.

Uiteindelijk vind je zelf een afstand die bij je past. Bijvoorbeeld 1 meter boven, onder, voor en achter je, zodat je in je eigen “ei“ staat. Let erop dat je in deze energiestroom blijft staan. Bij deze oefening kun je zware voeten krijgen en je komt je midden van je lichaam te staan.

Soms wordt je misselijk, ga je gapen of boeren, zie dat al een opruiming, van energie die je uit je lichaam weg werkt. Je lichaam reageert hier wel eens sterk op als je anderen te veel jouw eigen ruimte hebt laten innemen. Geen zorgen na 10 minuten is dit weer voorbij.

Deze oefening duurt nog geen minuut als je een beetje geoefend bent, maar zorgt er wel voor dat het je geen energie kost wanneer je met andere mensen in contact bent. Daarnaast kom je zelf steeds beter in je lijf te zitten, en dat is ook de bedoeling van een lichaam (het is immers jouw huis).
Ik doe dit zelf na ieder gesprek. Probeer het te doen wanneer je merkt dat klachten gaat krijgen zoals: koud, moe, duizelig, emotioneel, pijn, honger...

Je zult merken dat je er van opknapt én dat je bij jezelf blijft in plaats van bij de ander! Gesprekken gaan vloeiender, gemakkelijker en positiever.

Wat levert een goede gronding op?
 • Een goede balans in jezelf.
 • Evenwichtige emoties.
 • Meer energie.
 • Diepere ontspanning.
 • Beter slapen.
 • Optimisme.
 • Veerkracht.
 • Je staat veel meer in je kracht en dichter bij jezelf.
 • Alles gaat veel gemakkelijker.
 • Dingen kosten veel minder moeite.
 • Je levensenergie wordt geactiveerd.
Inspired by Tamara Lichtwerker en Coach; "als hooggevoelige vrouw, richt ik me op het transformatieproces van ego naar hartsbewustzijn voor hooggevoelige vrouwen". www.vrouwenkracht.info
Artikel zie http://www.vrouwenkracht.info/…/43211681-vermoeidheid-rugpi…-

Bron: www.charmacoaching.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten