dinsdag 6 januari 2015

Focus, dat is wat we nodig hebben in het nieuwe jaar!

Het besef dat we oneindig veel meer zijn dan we denken te zijn. Slechts een klein deel van ons bewustzijn is aanwezig in ons als fysieke persoon. We kunnen daarop focussen en de beperkingen daarvan ervaren of we kunnen afstemmen op wie we werkelijk zijn, zonder begin en zonder einde. Onze fysieke wereld is een weerslag van wat in de bron geboren is en steeds opnieuw geboren kan worden. In de bron is alles aanwezig, een heel kleurenpalet waarmee je het nieuwe jaar kunt gaan invullen.

Simpel gezegd kun je op twee manieren leven: Je daarvan bewust zijn of niet. Dagelijks raken we met z’n allen verstrikt in wat we denken dat ‘waar’ is en beseffen we niet dat we zelf deel uitmaken van die waarheid, dat we zelf tot stand kunnen brengen wat we willen, door onze bewuste focus te houden op dat wat we willen. Kwestie van oefenen en focussen op wie we werkelijk zijn.

De fysieke tijd- en ruimte realiteit schotelt ons een spectaculair schouwspel vol contrasten voor. We kunnen kiezen. Als je weet wat je niet wilt, is de wens geboren voor wat je wel wilt (Abraham). Vanuit de bron, die oneindig is, kan dat zich gaan manifesteren. Behalve als je denkt dat die fysieke tijd-ruimte realiteit de waarheid is waar je het mee te doen hebt en niet beseft dat het slechts is bedoeld om jou te kunnen laten kiezen! Wie graag vast wil houden aan ‘het is nu eenmaal zo’, moet dat vooral zelf weten. Ga er vooral niet over discussiëren. Want… dan raak je weer verstrikt in die realiteit.

Stem af op de bron, dagelijks. En van daaruit kan je elke dag opnieuw scheppen. Je kunt bij wijze van spreken alles bestellen. Als je weet wat je niet wilt, weet je ook wat je wel wilt. Dus waarom zou je je aandacht dan nog blijven focussen op wat je niet wilt? Om dat in stand te houden? Stop it!

We hebben er niks aan om ondertussen de blokkades die we onderweg ervaren te voeden door daar onze aandacht op te blijven focussen. Kijk er dwars doorheen, hou het doel voor ogen. Dat is wat ik bedoel: Haal de dualiteit eruit. Creëer niet zelf die dualiteit. Zie het niet als ‘tegenstand’, want je eigen verzet creëert juist meer tegenstand. Als het niet in jou is, als je de dualiteit in je eigen gedachten weet te doorbreken en geen vijanden meer ervaart, kan je makkelijker doorstomen. De blokkades lossen vanzelf op. Aan geduld heb je meer dan aan strijd.

De dualiteit is geworteld in angst. Als er geen angst was, was er ook geen dualiteit. Dat kun je dus voor jezelf in de gaten houden. Waarom reageer je zo fel op een bepaalde vertegenwoordiger van een bepaalde instantie bijvoorbeeld? Misschien omdat je bang bent dat men macht over je heeft en dat men je beperkt, tegenwerkt en benadeelt? Kan dat? Als jij weet wat je wilt en je doel voor ogen houdt en je eigen innerlijke kracht gebruikt? Weet dat je de magische middelen tot je beschikking hebt om zaken voor elkaar te krijgen, als jij daarin gelooft kan niks of niemand je tegenhouden. Waarom zou je dat dan zoveel macht geven? Omdat je niet vertrouwt op jezelf, op je eigen mogelijkheden, op je eigen Goddelijke natuur? Dat hoef je jezelf niet kwalijk te nemen, want dat zijn we nou net aan het (her)ontdekken. Het is in onze eigen gedachten dat de dualiteit bestaat. Het is ons eigen ego waar we voor op moeten passen. Want dat ego bestaat alleen bij de gratie van afgescheidenheid (dus dualiteit) en reageert altijd vanuit angst. Z’n bestaan wordt bedreigd door de vijfde dimensie.

Dualiteit
Weet dit: Jouw ego wordt getriggerd door andere ego’s en andersom. Zolang je vanuit het ego blijft opereren zal je tegenstand ondervinden. Als jij dat kunt inzien, haal je de angel eruit en zal jouw ego door jouw werkelijke Zelf bestuurd worden. En als je ego dan geen macht meer heeft over je – maar jouw werkelijke Zelf het overneemt – zonder macht trouwens, want dat is niet nodig, het is een en al kracht, maar liefdevolle en liefde-voortstuwende kracht – verdwijnt de dualiteit, verdwijnen de obstakels. Je pad wordt ‘smooth’… makkelijk begaanbaar. Wie dit weet, kan dit en hoeft zich niet meer te laten triggeren. Je krijgt er alle mogelijke ‘hulp’ bij, want ja, die vijfde dimensie wil zich zeker realiseren hier op aarde en dat kan alleen maar door ons heen! Je hebt geen idee hoeveel je er aan bijdraagt – ook voor anderen – als jij de dualiteit eruit weet te halen. Uit je eigen beleving. Zie het, dat is genoeg.

‘Nobody is against you,’ zei White Bull ooit tegen me, woorden die hier nu goed op z’n plek vallen. Het is slechts in onze beleving dat er tegenstanders zouden zijn en ja, dan zijn ze er ook. Dus: Haal de dualiteit eruit, uit je eigen beleving!

Laten we van 2015 een feestelijk jaar maken door zelf die vijfde dimensie te laten doorbreken. In ons, door ons heen, voor de wereld!

Ik wens je een feestelijk jaar, met een gouden randje!
Petra

Petra Maartense, www.happyview.info
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten