zaterdag 13 december 2014

De basis, jezelf beschermen

Wat ik als eerste les leerde en nu nog steeds, na ruim 10 jaar veel toepas, is de “aarde oefening” zoals ik het noem. Puur om in mijn eigen energie te komen en blijven en om tegen te gaan dat er vermenging komt met energie van andere mensen. Wanneer je daar gevoelig voor bent, kan je daar namelijk behoorlijk last van hebben. Ik merk het zelf in bijvoorbeeld een winkelcentrum, attractiepark, druk bezochte feesten  of andere plaatsen waar veel mensen samenkomen. Ik word moe, ga veel geeuwen, het gevoel dat ik watten in mijn hoofd heb en kan soms ook duizelig worden. …Dat zijn voor mij aanwijzingen dat ik niet goed beschermd en of geaard ben.
Ik ga ‘er niet meer voor zitten’ om de bescherming toe te passen, maar in het begin heb ik het mezelf echt heel bewust aan moeten leren. Gewoon een paar keer per dag heel bewust gedaan…Nu is het alleen ‘eraan denken’ en het is er al. Kijk maar hoe het bij jou lukt en werkt! Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen! Wanneer je veel met spirituele ontwikkeling wilt gaan doen of bezig bent, is deze oefening heel erg belangrijk. Het is echt een basis. HSP-ers hebben ook veel baat bij deze oefening.

“Aarde oefening” Visualisatie = Gedachten Kracht!
Ga ontspannen op een stoel zitten, je voeten plat op de grond evt. schoenen uit, zorg ervoor dat je voeten / benen niet gekruist zijn, en je handen rustig los in je schoot liggen. (anders blokkeer je teveel)

Sluit je ogen, haal een paar keer rustig adem, tot onderin je buik en voel hoe je lichaam zich ontspant. Probeer zoveel mogelijk je hoofd leeg te maken. Laat je gedachten weg stromen, de aarde in….via je voeten. Je gedachten weg laten stromen, kan je doen door het volgen van je eigen ademhaling. In en uit…Wanneer je daarop let, heb je geen ruimte om aan andere dingen te denken.
Voel hoe je voeten contact maken met de vloer, met de aarde. Laat denkbeeldig vanuit je voeten wortels groeien, die diep de aarde ingaan. Laat het rustig gebeuren.

aarden 490x326 De Basis; jezelf beschermen!

Daarna breng je je aandacht naar het gebied van je 1e chakra (je stuit) en laat een wortel vanuit dit gebied zover als het kan de aarde ingaan. (ook dat visualiseer je) Kijk maar hoe ver je de aarde in kunt gaan. Probeer of je tot het middelpunt van de aarde kan komen. Het middelpunt van de aarde waar je zuivere en schone energie uit kan ophalen / absorberen. Oude energie in je lichaam welke je niet meer nodig hebt, kan je via deze weg, via je voeten,- en stuit-wortels, weg laten stromen.
Laat dat even gebeuren.

Zodra je het gevoel hebt dat er ruimte is, visualiseer je dat je energie via je wortels opneemt vanuit de aarde.

De aarde energie kan je voelen, wanneer het je lichaam instroomt, als een tinteling in je voeten tot je knieën, zelfs tot je middel. (zonnevlecht) Laat het even lekker doorstromen.

Ga vervolgens in gedachten naar je kruin, Visualiseer dat je je kruinchakra opent. Visualiseren om je kruinchakra te openen kan je doen door bijvoorbeeld in gedachten een bloem te zien die open gaat, of grote ramen die je open zet. Kies wat bij je past. En visualiseer dat de kosmische energie (dat kan een kleur zijn, is in mijn beleving meestal wit of paars) naar binnen komt via je hoofd, en stroomt langs je schouders naar de zonnevlecht = punt net boven de navel. Daar vermengen de twee (aarde en kosmische) energieën zich. Laat deze energieën in je lichaam rond stromen. De kosmische energie kan je voelen als een soort kippenvel gevoel van binnen uit langs je nek en rug.

Ter afsluiting visualiseer je een witte lichtbundel (pilaar, lichtdouche of cocon) om je heen en weet dat je beschermd bent in dit witte licht.

Wanneer je in het begin deze oefening toepast zal je er wellicht enige moeite mee hebben je volledig te ontspannen, maar je zult merken: het komt goed! Wellicht heb je de eerste paar keer telkens wel 5 of 10 minuten voor nodig om alles toe te passen. Na een tijdje heb je alles binnen 10 seconden gedaan!

En plotseling komt er een dag dat wanneer je niet geaard bent, je dit zelf zal merken door een onbestendig / moe gevoel! Veel geeuwen en een soort duizeligheid. Je neemt dan teveel energie op van anderen waar jij niks mee kan. Dat hoeft niet negatief te zijn, je kunt er gewoon niks mee. Zodra je dit voelt; doe deze oefening! Je zult snel merken dat het helpt. Al sta je in de rij bij de supermarkt.

Voor kinderen;
Ook met kinderen is het belangrijk deze aarde oefening te doen, daar krijgen ze meer kracht en zelfvertrouwen van omdat ze meer zelfbewust zijn. Je kunt dit op een speelse manier doen door ze bijvoorbeeld een boom na te laten doen die hele dikke wortels laat groeien. Ik zeg vaak tegen de kinderen; doe net alsof je een slaapzak om je heen doet die je beschermt. Wanneer kinderen een spreekbeurt i.o. moeten doen, ook leren dat ze eerst aarden! Dat helpt veel.

Wanneer je lichamelijke klachten, stress, (lichte)pijn e.d. hebt kan je via deze weg (wel even oefenen) de negatieve energie uit je lichaam laten stromen de aarde in, en weer positieve energie opnemen uit de aarde en kosmos. Ook vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid….e.d.

Ook dansen, springen, stampen of met blote voeten in het gras lopen en in de tuin werken werkt ‘aardend’!!

Heb je vragen, aanvullingen of een reactie? Ik lees het graag!

Je mag mijn artikelen altijd delen. Wel in complete vorm en met mijn naam erbij. Dan blijft het zuiver. En zo ontvang je weer zuiverheid terug. Dank je wel!

Ontvang jij al mijn gratis KrachtMail? Je kan je inschrijven via deze link;http://www.estherbuijs.nl/inschrijven/
Liefs, Esther Buijs, tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten